Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца започна подготовка за "Б" група с 20 футболисти

Старши треньорът на "Ботев" Враца Ясен Петров изведе 20 футболисти за първата тренировка на отбора преди новия сезон в "Б" футболна група. 50-ина привърженици от местния клуб направиха празнична атмосферата преди заниманието, като запалиха факли и опънаха огромен транспарант в подкрепа на любимците си. Поне още 200 души бяха дошли в понеделник да изгледат първото занимание на стадион "Христо Ботев".

В заниманието не се включиха: вратарят Здравко Чавдаров, чийто договор изтича на 30 юни; защитниците Асен Георгиев, който е получил разрешение да закъснее с един ден, тъй като е карал почивката си в Испания, и Николай Маринов, който е контузен от последния мач на врачани срещу "Черно море", както и напусналият "Ботев" Руслан Куанг, който започна подготовка с "Локомотив" Пловдив; от халфовете и нападателите липсваха Андрей Атанасов, който ще облече екипа на "Черноморец", Бруно Висенте, чийто договор под наем изтече и бразилецът с италиански паспорт е свободен агент, както и Иван Коконов /ще играе в "Черно море"/ и Александър Якимов, който се върна в ЦСКА.

Новите имена в "Ботев" са: нападателят Георги Какалов, юношата на "Левски" Александър Киров, играл за последно в Гърция, Камен Каменов, обличал екипа на "Ботев" Криводол и "Чавдар" Бяла Слатина, както и на Станислав Димитров-Бекъм, кой е юноша на врачани, но за последно игра в "Расово".

По време на подготовката си врачани ще изкарат един лагер - от 26 юни до 4 юли в Брестник. Старши треньорът Ясен Петров се надява отборът му да има време да изиграе поне 6 контроли преди старта на сезона, който е на 27 юли.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна