Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скиори от 17 страни ще участват на Европейската купа в Боровец

Снимка: БГНЕС
Представители на 17 страни са потвърдили участие в състезанията в Европейската купа по ски алпийски дисциплини гигантския слалом и слалома в Боровец на 15-и и 16-и февруари.
С най-много алпийци пристига Швейцария - 15, сред които Даниел Юле, Рето Шмедигер и Маркус Фьогл.   На второ място по състезатели за Европейската купа е Австрия  с 14 души, в това число и призьорьт от Световната купа в Банско Марсел Матис, Марк Дигрубер, Волфганг Хьорл, а трети са французите с 12, сред които Сиприен Ришар, Макс Тисо и Виктор Муфа Жанде.  Италианците идват с много от настоящите си звезди в техничните дисциплини - Джовани Борсоти, Матиа Касе, Кристиан Девил и Матео Марсалия.

България ще участва с петима алпийци, сред които опитния Стефан Присадов и новите таланти Георги Нушев, Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

Останалите държави за ЕК в Боровец са Германия, Гърция, Великобритания, САЩ, Хърватия, Финландия, Италия, Япония, Латвия, Холандия, Норвегия, Словения и Швеция.

Много от участващите в най-стария български зимен курорт алпийци ще пътуват след Европейската купа директно за стартовете в техничните дисциплини от олимпиадата в Сочи.

Гост на състезанията в Боровец ще бъде легендарният Марк Жирардели, който преди 30 години спечели слалом за Световната купа в курорта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна