Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекция от UEG на връх 3-ти март

Инспекция от UEG на връх 3 март за подготовката на Европейското първенство през май
Снимка: БГНЕС

Най-добрите състезатели по спортна гимнастика на Стария континент ще пристигнат в София за участие Европейския шампионат от 10-и до 25-и май в зала "Арена Армеец".

Шампионатът в София е най-трудният възможен формат за организиране, тъй като в рамките на две седмици юноши, девойки, мъже и жени ще си оспорват разпределението на медалите, както в индивидуалната, така и в отборната надпревара. За последно подобно първенство беше организирано през 2010-а година, когато домакин беше Бирмингам.

Преди няколко дни в зала "Раковски" беше проведено контролно състезание, част от подготовката на отборите ни за този шампионат. Александър Батинков, Христос Маринов и Велислав Вълчев показаха най-добри резултати по време на проверката. Те тримата ще представят страната ни и на Световната купа в Котбус (Германия) от 13-и до 16-и март. Целта пред тях е влизане в два финала.

Красимир Дунев заяви, че подготовката на Европейското първенство, което София ще е домакин от 10-и до 26-и май, върви добре. Инспекцията от страна на Европейският съюз по гимнастика, начело с президентът Жорж Гелзек ще е от 28-и февруари до 4-ти март.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна