Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Станев: Мечтата ми бе да стана диригент

Гост в Cantate Jubilate бе диригентът и хормайстор на Старозагорската опера - Младен Станев.
За почитателите на хоровото изкуство той сподели какво е различното в това да работи с актьори и защо от дете е мечтал да бъде диригент. Целият разговор можете да чуете в звуковия файл.
Младен Станев е роден през1974
година в град Котел. През1993 година завършва с отличие средно музикално училище "Филип Кутев" в Котел. От 1993 година следва специалност "Хорово дирижиране" в теоретико-композиторски и диригентски факултет на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. С хора на операта в Стара Загора изработва и поддържа текущ репертоар, премиерни постановки, концерти, кантатно-ораториални творби; участва в местните, националните и международни прояви, както и копродукции с други компании. Пътува с трупата в Германия, Австрия, Франция, Швейцария, Испания, Португалия, Люксембург, Дания, Гърция, Холандия, Италия, САЩ.
Диригент-постановчик на спектаклите на Старозагорската опера "Патиланци" и "Мечо Пух". Ръководител-диригент на смесения хор "Петко Стайнов" при народно читалище "Искра" – град Казанлък. Член е на журита на национални певчески и хорови фестивали и конкурси, също и на Международен хоров фестивал - Истанбул.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна