Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Началник на НСО ще бъде назначен след консултации с президента

Единствено наблюдаващият прокурор може да разреши предоставяне на информация по проверките на Столична община и Общинска банка

Снимка: БГНЕС
При акция на МВР и Прокуратурата в Столична община и Общинска банка вчера бяха проверени документи, свързани с досъдебно производство. От МВР обаче не уточниха за какво става дума, а кметът Йорданка Фандъкова се оказа неинформирана за акцията.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира вчерашната акция на МВР така:

Има досъдебно производство и постановление на прокуратурата, което ние изпълняваме. Защо точно е преценено да бъде така е въпрос, който са го изяснили колегите и в хода на досъдебното производство, и при обсъждане на съответната акция. Искам да ви кажа, че това не е единична практика при такива операции. За пореден път ще го кажа – единствено наблюдаващият прокурор може да прецени и разреши предоставяне на информация по случая.

Цветлин Йовчев заяви в кулоарите на парламента, че началник на НСО ще бъде назначен след консултации с президента:

Няма да бъде мой заместник и аз по никакъв начин няма да участвам в този процес. Ще има консултации с президента и ще се съобразим с неговото мнение, тъй като той носи цялата отговорност за тази случка.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна