Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 100 привърженици на ЦСКА и "Левски" са арестувани в София

| обновено на 15.03.14 в 18:11
Снимка: БГНЕС

Полицай беше ударен с камък по главата при сбиване между агитки на ЦСКА и "Левски" в центъра на София. Полицията е арестувала около 100 души от привържениците на двата отбора. Броят на задържаните се промения, уточняват от СДВР. Част от отведените фенове вероятно по-късно ще бъдат освободени. Полицаите обаче задържат нови привърженици в различни краища на София, основно около стадион "Васил Левски". В повечето от феновете са намерени забранени предмети като камъни, боксове, ножове и различни пиротехнически изделия.

В района на Окръжна болница привържениците и на двата столични футболни клуба са си уредили среща за сбиване. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-сериозен инцидент. За сметка на това обаче в различни краища на София е имало над 10 подобни сбивания преди обяд, съобщават от МВР. При едното от тях и при намесата на полицаите един от служителите на МВР е ударен с камък по главата. Състоянието на полицая не е много тежко, уточниха от вътрешното министерство. Оказана му е медицинска помощ.

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София и около Националния стадион "Васил Левски". Много полиция има и около кръстовището на улица "Граф Игнатиев" и булевард "Васил Левски", където преминават агитките на двата отбора. Има водометни машини, като има плътен кордон от полицаи и бронирани машини на жандармерията пред посолството на Турция.

Шествието на феновете на ЦСКА се размина на косъм и от тежък инцидент. Феновете започнаха да замерват сградата на турското посолство в София с камъни, бутилки и различни пиротехнически изделия като бомбички. Един от камъните попадна в прозорците на апартамент, който се намира на метри от турското посолство на столичния булевард "Васил Левски". По това време в стаята е била възрастна жена, която по чудо не е пострадала. 

Ние толкова години вече живеем тук, 60 години вече в тази кооперация и те много са минавали, но не са хвърляли. Сега тези, като минават, хвърлят. Счупиха на третия етаж горе стъкло. Счупените стъкла са се изсипали между прозорците. Добре, че бях на другия край, разказа жената.

Бомбички, стъкла и бутилки имаше хвърлени също по полицейските автомобили и по тези на жандармерията. Част от феновете на червения отбор започнаха да замерват и фоторепортерите с бомбички и с бутилки.

При преминаването на привържениците на "Левски" на кръстовището на улица "Граф Игнатиев" и булевард "Васил Левски" към автомобилите и кордона на жандармерията също бяха хвърлени стъклени бутилки и бомбички. 

Засега полицията е успяла да осигури доста широк периметър между двете агитки, така че те да не се засекат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна