Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници от БСП в София се обявиха срещу искането водата да поскъпне с 14 ст. на кубик

Общинските съветници от БСП в София се обявиха срещу искането на "Софийска вода" да увеличи цената на водата с 14 стотинки на кубик от 1-ви юли. От ВиК дружеството посочват, че увеличението е необходимо, за да изпълни инвестиционната си програма от 80 милиона лева за 2 години.

ДКЕВР не трябва да увеличава, а да намали цената на водата, предложи общинският съветник от БСП Панайот Бончев:

Показвайки тези разходи, които са определящи при определяне цената на водата, ДКЕВР може дори да предложи намаление на цената водата.

Основанията, които "Софийска вода" е изложила до държавния регулатор, не са състоятелни, заяви Милка Христова, председател на групата на БСП в Столичния общински съвет:

При запознаване обаче с бизнес плана става ясно, че основни показатели, които са заложени за исканото увеличение, не са достатъчно аргументирани, не са обосновани и в този смисъл за нас исканото увеличение е начин да се компенсира неефективното управление на системата на "Софийска вода". Да се търси отново увеличение на цената като изход от влошеното финансово положение на търговското дружество, са меко казано несъстоятелни и обиждащи софиянци.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна