Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС избира консултант, който ще изготви анализ и предложение за управление на "Топлофикация София"

Снимка: toplo.bg
Столичният общински съвет ще избира днес консултант, който ще изготви анализ и предложение за управление на "Топлофикация София" с цел подобряване управлението на дружеството.

Новото ръководство на "Топлофикация" трябва да има както средства за инвестиции, така и финансова възможност да връща старите задължения, коментира кметът Йорданка Фандъкова:

Целта на тази форма е не само подобряване на управлението, от което със сигурност всички ще имат полза, но най-вече и гарантиране на допълнителни инвестиции. Защото, за да си изплаща задълженията, "Топлофикация" трябва да продължи да се развива. Ще припомня, че последните години, откакто стана общинско дружеството, спря да трупа големите задължения, разплаща се с текущите задължения, разбира се, със забавяне, което е обективно обосновано от гледна точка на сезона. И в същото време бяха подготвени над 20 инвестиционни проекта, по 6 от тях вече се работи с осигурено финансиране по фонд "Козлодуй". Така че това е пътят. Който и да управлява "Топлофикация", трябва да има средства за инвестиции и разбира се договореност за връщане на стари задължения.

Преди дни стана ясно, че "Топлофикация" дължи 555 млн. лева на БЕХ и 191 млн. лева на "Булгаргаз".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна