Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мехмед Дикме: Дори Пеевски да бъде водач на евролистата, турците пак ще гласуват за ДПС

Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за европейски парламент. Това прогнозира бившият министър на земеделието и бивш член на Движението за права и свободи Мехмед Дикме в предаването „12+3“ по „Хоризонт“. Според него кандидатурата е спусната сред местните организации от централата, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата Пеевски:

По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща. Това са реалностите.

Ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си, коментира Дикме. Въпреки това, той очаква масова подкрепа за депутата:

Дори да бъде водач, турците пак ще гласуват за ДПС по една единствена причина - защото нито една друга политическа партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП, нито една партия не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна