Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Оркестър без име" открива панорамата в памет на Борис Карадимчев в кино "Одеон"

Снимка: БГНЕС
Филмът "Оркестър без име" на режисьора Людмил Кирков по сценарий на Станислав Стратиев открива панорамата в памет на композитора Борис Карадимчев (1933-2014) в кино "Одеон" - днес от 13.00 часа. Входът за всички прожекции е безплатен, съобщи БТА.
Велко Кънев, Филип Трифонов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Катерина Евро са сред актьорите във филма, отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци за режисура и за музика и с първа награда на Международния фестивал на хумора и сатирата в Габрово.
Документалният филм "Наш е светът" за бележития композитор и педагог Борис Карадимчев и неговия принос за популярността на детската вокална група "Пим-Пам" - филм за обединяващата сила на световната музика, може да се види също на 22 април - от 17.15 ч. Режисьор е Господин Неделчев-Дидо.
В панорамата от филми с музика на Борис Карадимчев - с национални и международни награди и популярни актьори - са още "Куче в чекмедже" на Димитър Петров с Веселин Прахов, Мартин Стоянов, Емил Димитров, Стефан Илиев, Анета Сотирова, Павел Поппандов, "Необходимият грешник" на Борислав Шаралиев с Коста Цонев, Мая Драгоманска, Явор Милушев, Лидия Вълкова, "Момчето си отива" на Людмил Кирков с Филип Трифонов, Невена Коканова, Сашка Братанова, Христина Русева, Евстати Стратев, Кирил Господинов, "Началото на една ваканция" на Зако Хеския.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени