Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев поздрави участници в Международната регата "Блек Сий Тол Шипс"

Снимка: БГНЕС

От борда на кораба "Капитан I ранг Димитър Добрев" президентът Росен Плевнелиев поздрави участници в Международната регата "Блек Сий Тол Шипс".

Докато президентът Росен Плевнелиев поздравяваше всички участници, 19-те ветрохода преминаха с разпънати платна и екипажите поздравиха кораба, на който беше президента, заедно с министъра на отбраната Ангел Найденов и заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Президентът даде висока оценка на провеждащата се международна регата: Варна беше столица на това международно събитие в тези дни, което допринесе и за международния престиж на България като морска държава.

Президентът каза, че е разговарял с представители на заинтересованите институции по повод реализацията на проекта за преместване на пристанище „Варна-изток“ и превръщането му в атракциона зона. По думите му това ще стартира скоро.

Министърът на отбраната Ангел Найденов каза, че правителството вече е взело решение и тече процедура за избор на изпълнител за ремонт на сградата на Дом Народен флот във Варна, изградена изцяло със средства на варненските офицери. По думите му сумата е 700 хил. лв. и ремонтът започва незабавно, защото сградата е в много тежко състояние. По този начин приключи домакинството на Варна на международната регата. По предварителна информация над 100 хил. души са посетили през тези дни ветроходите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна