Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Независимите кандидати Виктор Папазов и Румяна Угърчинска за резултатите от евроизборите

Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Фондовата борса и независим кандидат за евродепутат Виктор Папазов коментира в предаването "12+3" резултатите от изборите. Според него няколко са причините за личния му неуспех:

Не успях заради тежко дискриминационния Изборен кодекс, който беше написан, за да осигури служебна победа на партиите. На второ място обществото не поиска да припознае независимите. Очевидно на хората им харесват политиците, които ги управляват през последните 15 години.

Той упрекна медиите, социолозите и коментаторите, че не са обърнали достатъчно внимание на независимите кандидати.

Виктор Папазов е категоричен, че няма да участва на следващи избори, но би помогнал на всеки, който се яви като независим кандидат.

Румяна Угърчинска също се яви като независим кандидат за евродепутат. В интервю за "12+3" тя определи вота на 25-и май като пародия на избори:

По начина, по който протичат и се отразяват от медиите, по начина, по който посланията стигат или не стигат до избирателите поради факта, че съществува финансова цензура между медиите и политическите партии, особено по време на избирателна кампания. От там нататък резултатите от тези избори не могат да отразяват обективно мнението на избирателите, тъй като те са подложени както на манипулации, така и на различни внушения. Поради факта, че кампанията не протича честно, обективно и равнопоставено.

Румяна Угърчинска коментира, че Изборния кодекс, по начина, по който е направен, колкото и нови избори да има, резултатът ще е същият.

Всички факти, които събрах като кандидат, ще ги внеса във Венецианската комисия, която нееднократно е отправяла критики към България и Избирателния кодекс, заяви Угърчинска.

Интервютата с Виктор Папазов и Румяна Угърчинска може да чуете в звуковите файлове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени