Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Правителството се е отчело само на себе си

Правителството се е отчело само на себе си. Това е коментарът на ГЕРБ по повод отчета на премиера Пламен Орешарски за годината от началото на управлението му. Този отчет трябваше да бъде представен в петък пред Народното събрание, но бе отложен. Той беше публикуван вчера на правителствената Интернет страница. Днес, от партията на Бойко Борисов разкритикуваха изводите в няколко сектора.

Отчетените резултати в здравеопазването, финансите,  вътрешната сигурност, правосъдието, транспорта разкритикуваха от ГЕРБ. Липсва отчетен фактът, че са прекратени плащанията по две оперативни програми и че не е ясно кога ще започнат плащанията по текущия периоди, посочи Томислав Дончев.

Законът за ДАНС е сред най-големите слабости на кабинета „Орешарски”, а данните за намалената битова престъпност не са верни, каза Цветан Цветнанов.

От шумните операции срещу престъпността не се споменава неуспешната в Лясковец, а за пресичането на контрабандата липсва адекватна политика. От ГЕРБ смятат, че правителството не е отчело ниската събираемост на приходите и високата задлъжнялост, които партията на Борисов вече посочи като причина за новия вот на недоверие за финансовата политика. Още не са публикувани данните за печалбите на енергийните дружества. Очертава се провал в строителството на магистралите Хемус и Струма. Има проблеми в БДЖ. В здравеопазването от ГЕРБ отчитат тотален колапс. Томислав Дончев обобщава: Зад потока от думи е неизказано друго: "Провалихме се, извинете". Аз не се сещам за друг случай на такова колективно скъсване с действителността.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна