Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята в София причини проблеми с отводняването

Снимка: БГНЕС

Във връзка със силните валежи и вятър в София в общинския център са получени сигнали на дежурните телефони за паднали клони, завирявания и проблеми с отводняването, съобщиха от Столична община.

Най-много сигнали са постъпили от района на Банкя, където е имало буря. Сигналите са за паднали клони от дървета и проблеми с отводняването. На място е изпратен екип на звеното за аварийна-спасителна дейност към Столичната дирекция по обществен ред и сигурност и противопожарен екип. 

В "Средец" на ул. "Биримирски извор" се е образувало завиряване, където също е изпратен екип. Работи се и по сигнали за отводняване на подлези в район "Триадица". Следи се нивото на всички общински язовири и то е в норма.

Във връзка с повишаване на количеството вода в транспортен подлез "Надежда" заради валежите бе променен за известно време маршрутът на трамвайни линии 1, 6, 11,12,19. Идващите от Илиянци обръщаха при метростанция Хан Кубрат, а идващите от центъра 1,6 и 12 на надлез "Надежда", а 11 и 19 обръщаха на Централна гара. По-късно бе възстановено движението им по нормалния маршрут.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна