Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барбалов: Новата методика за такса смет ще вдигне сметките на столичани

Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Столичният заместник-кмет по финансите Дончо Барбалов заяви, че новата методика за такса смет ще натовари с пъти сметките на столичани. За решаването на проблема той разчита и на новия министър на околната среда Станислав Анастасов:

Не е премислено и не е разработено достатъчно добре това, което държавата смята да приеме, въпреки сериозната реакция от страна на общините. Говорим за едно увеличение в пъти на отделни групи граждани. Една малка група може би ще се чувстват по-добре, но големият брой хора ще бъдат със сериозно финансово натоварване. 
Надявам се въпросът с такса смет да се реши положително. Също разчитам и на новия министър на околната среда, който виждам, че още от първите си дни протяга ръка за среща с общините по темата околна среда. По същия начин да реагира положително и да подобри диалога с общините на тема такса смет, защото в крайна сметка резултат от една непремерена реформа ще доведе от една страна до проблеми с общинските бюджети, от друга страна до проблем с почистването на градовете.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна