Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ще предостави хуманитарна помощ на Варна

Снимка: Ивайло Михайлов

София ще предостави хуманитарна помощ на Варна, реши Столичният общински съвет. Към засегнатите от наводнението райони вече пътуват 15 доброволци. Ще бъдат осигурени и дезинфекционни материали.

Експерти от Столичната община ще помагат за оценяване на щетите от природното бедствие. Помощта е на стойност 30 хиляди лева, съобщи заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов

Помощта се разделя на няколко групи. Една част от помощта - това е предоставяне на дезинфекционни материали, които, както знаем, са много необходими в тези райони. Втората част от помощта касае предоставяне на експерти, които да могат да извършат оценка на щетите. Ние имаме опит в тази област и смятаме, че имаме с какво да помогнем. И трети вид помощ - това е командироване на 15 доброволци от Столична община до пострадалите райони, където те могат да окажат помощ. Столична община разполага с доброволческо звено, където ние сме ги екипирали, обучили, надяваме се, че са добре подготвени и ще направим всичко възможно, за да помогнем на тези хора в пострадалите райони.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна