Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват се "Филмовите нощи във Филипополис"

| обновено на 10.07.14 в 11:16

В Пловдив се открива 16-ото издание на фестивала „Филмови нощи във Филипополис”. В лятно кино „Орфей” любителите на киното могат да видят 48 прожекции на 27 филма. 

Сред фестивалните хитове са „Великата красота” на Паоло Сорентино, „Ив Сен Лоран” – филм-портрет на великия италиански дизайнер, индийската продукция „Кутия за храна”, двете части на „Нимфоманка” на скандалния режисьор Ларс фон Триер, както и двата последни филма на Уди Алън – „На Рим с любов” и „Син жасмин”. Фестивалът ще продължи до 3 август включително.

Две са прожекциите, с които се открива фестивалът тази вечер. От 21,10 ч. зрителите могат да гледат „Живи легенди” на режисьора Ники Илиев. В ролите са Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Микеле Плачидо, Саня Борисова и др.

След кома Павел се събужда, но спомените му стигат само до абитуриентския бал. Най-близки се оказват някогашните му съученици, но задачата да ги намери се оказва не много лесна, но затова пък доста забавна.

От 23,30 ч. ще бъде прожектиран индийският филм „Кутия за храна”.

Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутия за храна. По офисите храна разнасят над 5000 разносвачи на храна. Грешно доставена кутия с храна свързва домакинята Ила със Саажан, самотен мъж, на когото предстои да се пенсионира. И докато кутията върви напред-назад, илюзорният живот на двамата става все по-сложен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна