Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейско лято 2014 г.

| обновено на 04.09.14 в 12:56 БНР Новини
Изпълнение на вокална формация „Щастливеца” с диригент Роси Йорданова на Марсово поле в рамките на Парижкия музикален фестивал.
Снимка: Гергина Дворецка



• Новини от европейските институции след лятната ваканция

- „Европейска разходка” - впечатления на водещата от пътуването с вокална формация „Щастливеца”, в която участват хора с различни професии и на различна възраст, през градове, свързани с културната история на Европа: Дьор, Аугсбург, Париж, Версай, Фонтенбло, Мюлуз, Цюрих, Залцбург, Загреб. С Роси Йорданова, диригент на „Щастливеца”, талантлив музикален педагог и преподавател по история на изкуството, ще разговаряме за Парижкия музикален фестивал, в който участва българската музикална формация, както и за отношението към таланта в европейската история. Като човек, пътувал в много страни, събеседничката ще разкаже за евроскептицизма, с който се е сблъсквала, и за предимствата на обединена Европа.
• 25 г. предаване за обединена Европа по „Христо Ботев”: припомняме конкурса „Моят европейски проект - Европа мой личен избор”, организиран от предаването през 2001 г. със съдействието на Евроклуба към Българската търговско-промишлена палата, Генерална дирекция „Предприятия и промишленост” на Европейската комисия и Френския институт в София. Двама от победителите в конкурса тогава посетиха европейските институции в Брюксел, друг от наградените беше на двуседмичен младежки семинар във Франция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени