Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яна Кудрявцева спечели златото във финалите на топка и обръч в Измир

Яна Кудрявцева спечели златото във финалите на топка и обръч в Измир
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Яна Кудрявцева спечели златните медали във финалите на топка и обръч от световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Измир (Труция). Рускинята беше безапелационна във финала на обръч и получи от съдиите оценка от 18.816 точки. Среброто отново отиде в руския тим - грабна го Маргарита Мамун – 18.450. До бронзовото отличие се добра корейката  Йон-Джае Сон с резултат от 17.966.

Във финала на топка титлата стана притежание на двете рускини – Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун, които разделиха първото място с оценка от 18.433. На третата позиция се нареди представителката на Беларус Мелитина Станюта – 18.000 точки.

България нямаше представителки и в двата финала, след като Мария Матева, Невяна Владинова и Радина Филипова останаха извън първите 8.

По време на състезанието бяха подадени две контестации. Първата от щаба на Украйна, за изпълнението на  Гана Ризатдинова , която не бе уважена. Втората дойде от отбора на Израел, за композицията на Нета Рифкин с топка, която беше уважена от съдиите, но в ущърб на състезателката. Представителите на Темида намалиха оценката на Рифкин и тя от 6-та позиция отиде на 8-ма.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна