"Тримона" идва от Тримонциум – старото име на Пловдив. Просто като символ на пловдивчани, казва Атанас Вълев, който също е от града под тепетата. Обяснява, че най-важното, за да правиш хубаво кисело мляко в Ню Йорк, е да намериш подходящия източник на качествено прясно мляко: От тук нататък идва и тайната на компанията, закваските, които използваме и как те са смесени, самият процес на ферментация.
Фирмата на Атанас Вълев зарежда с кисело мляко една от най-големите вериги за био продукти в САЩ.
Българското кисело мляко е почти неизвестно в Америка, казва още той: За мое учудване, когато започнах да правя промоциите на млякото във веригите магазини, хората поглеждаха и питаха: "Българско кисело мляко? Какво е това? С какво е по-различно от гръцкото?". Точно това е нашата цел сега – да обясним на хората, че България всъщност е призната като люлка на киселото мляко.
Участието в шоуто на Марта Стюърт ще донесе голяма популярност на продукта. Българското кисело мляко може да бъде подкрепено онлайн на сайта на предаването www.marthastewart.com/americanmade. Всеки, който желае, може да гласува най-много 6 пъти на ден до 13-и октомври. Победителите ще бъдат обявени на 17-и октомври.
Цялото интервю с Атанас Вълев можете да чуете в звуковия файл. .