Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инна Ананиева: За да си шампион, трябва да си различен

Снимка: БФХГ

Националният ни ансамбъл за жени в състав Цветелина Стоянова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова замина днес за Измир за участие на Световното първенство по художествена гимнастика.

За отличията ще се борят рекорден брой състави – 30. В събота са квалификациите, а в неделя - финалите на отделните уреди.

Смятам, че момичетата са готови. След последната световна купа в Казан те отново показаха една много силна и много стабилна игра. Успяха да завоюват два медала и смятам, че това им даде едно допълнително самочувствие и увереност и наистина смятам, че този път те са готови. Конкуренцията ще бъде жестока. Смело мога да кажа, че първите осем отбора се борим за по десета разлика. Първенството ще е тежко. Всички очакват от нас медали, след тези 13 отличия, които спечелихме от световните купи през годината. Първи сме в ранглистата, европейски шампионки станахме, напълно нормално е и сега очакванията към нас да са високи, това заяви преди заминаването на отбора наставникът Инна Ананиева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна