Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Искам допинг контрол и при подрастващите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще поиска промяна в правилниците и наредбите за допинг контрол у нас, като в момента се извършва одит на дейността на антидопинговия център и антидопинг лабораторията. Целта е максимално бързо лабораторията да бъде лицензирана. Това заяви спортният министър Красен Кралев по време на първата у нас национална антидопингова конференция под надслов "Честна игра за постижения без допинг".

Очаква се скоро промените да бъдат съгласувани в Министерския съвет. Министър Кралев ще поиска да бъдат въведени допинг проби и при подрастващите спортисти.

В момента се извършва одит на дейността на антидопинговия център и на лабораторията към него, за да бъдем точни и адекватни във взимането на решенията. Ще положим всички усилия да лицензираме лабораторията, защото не е възможно да съществува елитен спорт без лицензирана лаборатория. Ще настоявам да се разработят мерки за борба с допинга при подрастващите спортисти, защото това може да увреди сериозно здравето им, заяви министър Кралев. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна