Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспектори констатират по-добро ниво на обслужването в ресторантите в Банско и Разлог

Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката, Комисията за защита на потребителите и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съвместно с Агенцията по безопасност на храните започват съвместна проверка на актуалното състояние на туристическите обекти в зимните ни курорти преди началото на активния сезон.

Утре официално ще бъде открит и ски сезона.

В момента се извършват проверки на територията на Банско и целия район около Разлог, каза в предаването „Хоризонт до обед“ д-р Цветанка Цончева – главен инспектор в Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград:

Констатациите от извършените проверки показват, че ресторантьорите спазват изискванията за безопасност по отношение безопасност на храните, по отношение създаване на хигиенни условия за боравене с храните. Констатирани са и несъответствия, но това е повече като организационен недостатък. Констатираме също, че културата на обслужване е на по-високо ниво в сравнение с миналата година.

Д-р Цончева припомни, че от утре се въвеждат нови правила за етикетиране на храните.

Цялото интервю с д-р Цветанка Цончева можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени