Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимането на заложници в пощенска станция край Париж не било терористичен акт

Въоръженият мъж, задържал двама заложници в пощенска станция в Коломб край Париж, се е предал на полицията. Инцидентът не е терористичен акт, посочват полицейските източници.

Нападението на пощенската станция в Коломб, край Париж, приключи без пострадали. Въоръженият мъж, който по обед задържа за заложници двама души, се предаде на полицията. Потвърдено беше, че инцидентът няма връзка с терористичните атаки в Париж от миналата седмица. Нападателят е бил психически нестабилно лице, преживяло лична драма.

Френските органи на реда, безпрецедентно мобилизирани за охраната във Франция, продължават да реагират на различни сигнали. Сутринта източната гара в Париж беше евакуирана след сигнал за съмнителен багаж, но тревогата се оказа фалшива. През нощта при мащабна акция около Париж полицията е задържала 12 души в рамките на разследването на поредицата от терористичните атаки. Задържаните са от обкръжението на атентатора Амеди Кулибали и са заподозрени в логистична подкрепа на нападенията, предоставяне на оръжие, апартаменти, превозните средства, ползвани при атентатите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна