Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс е на полуфинал в Маями

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серина Уилямс се класира за полуфиналите на тенис турнира в Маями с награден фонд от 5,38 милиона долара и спечели победа номер 700 в своята професионална кариера. По-малката от сестрите Уилямс се наложи със 7:6, 1:6, 6:3 срещу германката Забине Лисицки в мач от четвъртфиналите на надпреварата.

Американката има седем титли от турнира за жени в Маями, но осмата изглеждаше много далеч за американката в началото на мача. Лисицки игра великолепно през първата част на срещата и загуби с тайбрек, а във втория сет германката демонстрира прецизна и интелигентна игра, за да спечели шест поредни гейма и да го затвори при 6:1.

Уилямс обаче поведе с 3:0 в решителния трети сет след пробив и два успешни сервис-гейма, за да спечели с 6:3. Серина Уилямс е едва осмата тенисистка в историята със 700 победи в турнири на УТА. Абсолютен лидер в тази класация е Мартина Навратилова, която има цели 1442 успешни мача в своята кариера.

Водачката в световната ранглиста ще играе срещу Симона Халеп на полуфиналите в женската схема. Румънката победи с 6:1, 7:5 американската си съперничка Слоун Стивънс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна