Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" и "Локомотив" София продължават битката за третото място

"Ботев"-"Литекс" 0:1
Снимка: БГНЕС



"Ботев" падна с 0:1 от "Литекс" в мач от първата шестица на "А"-футболна група пред пълните трибуни на стадиона в Коматево.

Това бе първата домакинска загуба на "канарчетата" през пролетта и първо поражение на собствен терен на тима, откакто бе поет от старши треньора Петър Пенчев.

През първото полувреме футболистите на "Ботев" бяха по-активни, владееха по-често топката, но не успяха да създадат сериозни опасности пред Баривейра.

След почивката играта продължи на приливи и отливи. В 59-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача. Страхотно двойно подаване между Иван Цветков и Йордан Христов изведе защитника на удобна позиция. Той навлезе в наказателното поле, опита изстрел, Винисиус Баривейра изби топката, тя попадна в Мариян Огнянов, последва подаване, коженото кълбо се отзова в Божидар Васев, който отблизо вкара гол, но съдията Станислав Тодоров го отмени заради засада, която домакините дълго време оспорваха.

"Литекс" поведе в 63-ата минута с попадение на Страхил Попов с глава, който се възползва от добро центриране на Пауло Регула от фаул и неуверено излизане на Адам Стаховяк.

В късната среща от кръга в първата шестица "Локомотив" София разгроми като гост "Берое" в Стара Загора с 4:1.

"Литекс" и "Локомотив" София заемат трето и четвърто място с по 43 точки, вече само с две по-малко от втория ЦСКА. Лидер с 51 е "Лудогорец".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна