Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ е на финал за Купата на България

„Левски“ е на финал за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски“ се класира на финал за Купата на България след изключителен мач пред препълнените трибуни на стадион “Георги Аспарухов” в срещата-реванш от полуфиналите за Купата на България срещу „Лудогорец“.

“Сините” победиха с 1:0 шампионите с гол на Антонио Аниете в 90-ата минута и след равнеството 0:0 в първата среща детронираха носителя на трофея.

Във финалната среща рекордните 26-кратни носители на Купата от „Левски“ излизат срещу „Черно море“, който надви с 8:3 „Локомотив“ (Пловдив) в другия полуфинал.

Наставникът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев заяви след мача: Стана добър мач, имахме 3-4 добри положения. Жалко, че не успяхме да отбележим гол. Левски ни вкара попадение след колективна грешка. Това е футболът - игра на голове. Мачът с Левски ще мотивира повече футболистите на Лудогорец. Те ще искат отново да докажат своята класа. Вече казах, че това ще бъдат най-трудните четири месеца. Знаех, че ще има лакътушене. Събраха ни се много мачове. Вса пак футболистите са хора и е нормално да има спадове, заяви Дерменджиев.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев бе много щастлив след победата : Мисля, че си залужихме този успех. Играхме срещу изключителен отбор за България. Получи се доста добър мач. Изстрадахме си победата, пък и я търсехме през цялото време. Идеално изпълнение на Аниете, прекрасно! Майсторски гол! Все пак отиваме на финал, но поне да се зарадваме на тази победа. Естествено, че ни чака сериозен мач. На финал няма фаворит. Със сигурност ще е коренно различен мач. Ще се готвим съвсем сериозно. Дълбоко се надявам да изпълним мисията си. Ще направя всичко възможно да защитя трофея от миналата година. Получи се парадокс - треньорът може, отборът не може. Благодаря на футболистите, които показаха, че Левски е жив. Благодаря и на феновете за тази еуфорична обстановка. Надявам се да ги зарадваме на финала. Имах съмнение, че може да се получи умора у играчите при евентуални продължения. Хубаво е, че не се стигна дотам. Играчите показаха, че са големи мъже. На терена нямаше индикации, че единият отбор играе три месеца без пари, а другият е напълно задоволен. Когато работиш, един ден идва отплатата за този труд. Създадохме добра връзка помежду си, сподели щастливият Стоев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна