Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев: Движим се в правилната посока

Йордан Йовчев: Движим се в правилната посока

До момента нямаме проблеми, имаме поздравления за всичко това което се случва. Залата напълно отговаря на изискванията  и стандартите. Най-важното е, че имаме 5 финала, което е изключително постижение за нас. Като организатори се справяме добре, а и тези финали ни дават един повод за гордост, че се движим в правилната посока, това заяви специално в предаването „Спорт и музика” председателят на Организационния комитет на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика Йордан Йовчев, няколко часа преди Александър Батинков да спечели сребърния си медал.

Президентът на Международната федерация беше в България макар и за един ден, но дойде защото искаше сам да се убеди в това, че акробатика и гимнастика могат да направят нещо хубаво, нещо ново и най-вече да разбере дали това начинание ще има светло бъдеще. Мисля, че остана изключително доволен от това което успяхме да сътворим ще има бъдеще и ще се развива, добави рекордьорът по участия в Олимпийски игри.

Летвата я вдигнахме  много високо с тази световна купа и с тези пет финала. Много ми се искаше Димитър Димитров да вземе медал  с това изключително силно съчетание на земна гимнастика, много малко не му достигна. Четвърто място, но се надявам, че това ще го стимулира. Поздравления за всички наши гимнастици и гимнастички. Смятам, че се движим в правилната посока, ще има бъдеще за спортната гимнастика, завърши Йовчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна