Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Антонов: Няма пробив в охраната на премиера

Снимка: БГНЕС
Няма пробив в работата на НСО, заяви началникът на службата Ангел Антонов. Пред журналисти в Народното събрание той отговори  дали служителите му са допуснали пропуск, след като вчера неизвестен мъж застана зад гърба на премиера Бойко Борисов по време на пресконференция. Антонов заяви, че служителите му са реагирали правилно и има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов.

Изгледал съм многократно видеоматериала, който ми е предоставен. Не виждам някакви грешки, които са допуснати  от служителите на НСО. Наблюдавано е през цялото време поведението на това лице. Представяте ли си какво би се случило, ако бяхме тръгнали с груби действия и съответните способи  да задържаме това лице. Тогава щяхте да говорите други неща, заяви началникът на НСО.

Той беше категоричен, че през цялото време служителите са упражнявали контрол:

Няма пробив в НСО. Категоричен съм. Цялата ситуация е контролирана от първия до последния момент. Премиерът вярва в своите служители, които са от Националната служба за охрана, така че нищо не е направено, което да е гаф или нещо подобно. Не се е случил никакъв гаф. Обстановката е била контролирана през цялото време, просто стечение на обстоятелствата. Извършва се подробна проверка и после ще вземем съответните мерки, ако е необходимо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна