Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Бъчварова: Скоро ще има яснота по убийството на автомагистрала "Струма"

Снимка: БГНЕС

Скоро ще има яснота по убийството, заяви пред "Хоризонт" в предаването "Неделя 150" министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова

Мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Има свидетели на този случай. В момента има досъдебно производство, изясняват се всички детайли и мисля, че скоро ще имаме решение на този случай.
Бъчварова отказа да потвърди, че извършителят на убийството е соченият в медиите Емил Чачев, с прякор Ембака: 
Не мога да дам никаква информация, докато тече досъдебното производство, нито да потвърдя една или друга версия. Нека да оставим органите да работят спокойно и да си свършат работата.
Министър Бъчварова призова служителите на пътностроителните форми да не влизат в саморазправа, ако шофьори нарушават ограничения, а да се обръщат за съдействие към КАТ.

Николай Чивиев беше жестоко убит в петък по обяд на строящия се ЛОТ-2 на автомагистрала "Струма". Извършителите са обявени за национално издирване от полицията. 47-годишният служител на фирма "Агромах", която изпълнява участъка на магистралата от Сандански до Кулата, е отговарял за охраната на трасето, по което се полага асфалтовата настилка. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени