Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната библиотека организира летни читални в софийските паркове през август

Снимка: БГНЕС

Столичната библиотека предприема нова инициатива – организира летни читални в големите софийски паркове през август. Лятна читалня "Зелена библиотека" може да бъде посетена от всички, които имат желание да излязат сред природата и да почетат книга.

Всяка събота през август любителите на хубавата книга ще имат възможност да почетат на открито между 10.00 и 13.00 часа. Инициативата ще гостува в различни паркове всяка седмица. На 1-ви август четенето ще стартира в Борисовата градина.

На всички желаещи, които нямат читателска карта, ще бъде издадена безплатна такава. Малките любители на книгата ще имат възможност да оцветяват занимателни книжки и да получат награди.

В предаването "Хоризонт до обед" директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова, по чиято инициатива ще се проведе лятната читалня, каза, че има възраждане на четенето в библиотеките:

Това е една читателска общност, която не просто заема книги, а общува на нашите културни инициативи, която си общува във Фейскбук страниците на библиотеките, включително в страницата на нашата библиотека. Тя стимулира и други, особено млади хора, да четат.

Юлия Цинзова подчерта, че се увеличава читателската аудитория на Столичната библиотека сред тинейджърите.

Разговорът с Юлия Цинзова, както и репортаж за това как библиотеката в Габрово се включи в националната кампания "Читател на годината" 2015-а за насърчаване на четенето във всички възрасти, можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна