Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Сотиров: Трябва да се премахне категоризацията на заведенията

Представители на Сдруженито на заведенията във Варна бяха сред протестиращите на последното заседание на Общинския съвет във Варна

За да те чуят във Варна, трябва да блъскаш, да крещиш и да си доволно агресивен. В противен случай Общинският съвет не ти обръща внимание.

Така накратко могат да бъдат резюмирани впечатленията на представителите на Сдружението на заведенията в България за Варна. Позицията си те изразиха в отворено писмо до общинските съветници и до медиите.

На последното заседание на Общинския съвет във Варна, което беше блокирано от няколко групи протестиращи, собствениците и управители на заведения в града настояваха най-после общинските съветници да гласуват предложеното още през 2013 година от същия този съвет намаление на таксата за тротоарно право и презониране на районите. 

Това беше последната сесия на Общинския съвет. Оттук насетне, за да се случи нещо, ние трябва да чакаме следващите местни избори, нови комисии да се съставят, нов местен парламент, което може да се случи най-рано след няколко месеца, коментира в предаването „Преди всички“ Марин Сотиров – председател на Сдружението на заведенията в България за Варна. Той каза, че от бранша никога не са били удобни. Липсва и всякакъв диалог с община Варна.

Според сдружението трябва да се премахне категоризацията на заведенията у нас.

В момента България е единствената страна в ЕС, в която съществува задължително категоризиране на заведенията за хранене, посочи Марин Сотиров.

Цялото интервю с Марин Сотиров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна