Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидент с международния влак за Истанбул, девет пострадаха

| обновено на 10.08.15 в 08:30
Снимка: БГНЕС
Девет пътници от международния бърз влак София – Истанбул пострадаха снощи при инцидент на гара Пловдив. Около 21.40 часа дизеловият локомотив, който е трябвало да бъде прикачен към влака, се е ударил в първия вагон със скорост около 15-20 км/ч. Причините още не са изяснени.

От удара са пострадали леко осем чужди граждани. Те са били откарани в Университетската болница "Свети Георги". По-тежко е пострадала една 65-годишна българка. Тя е настанена в здравното заведение със счупен нос, травма на гърдите и корема. Животът ѝ е вън от опасност. Останалите пострадали са били прегледани и освободени. Сред тях са румънци с 5-годишно дете, португалец, испанец и германски граждани.

Ранената жена е настанена във Втора хирургична клиника на Университетската болница "Свети Георги", каза началникът на Спешното приемно отделение д-р Кирил Атлиев:

През отделението по спешна медицина са преминали девет пациента, пострадали при инцидента с влака, от които осем са освободени за дома след щателен преглед и изследване. Хоспитализирана е една жена на 65 години от Димитровград, с гръдно-коремни травми, счупвания на носа, която в момента е в стабилно общо състояние. Петима са румънските граждани заедно с детето, един испански гражданин, германски гражданин, португалски. Леки наранявания има, две разкъсвания на устни, останалите са били повече с травми по гърдите и корема. След прегледите и образните изследвания прегледани са отново и са освободени.


Дежурните на смяна на жп гара Пловдив заявиха, че още снощи с автобуси са били извозени 60 чуждестранни туристи, пътуващи за Капъкуле. Вагонът, който е бил ударен, е изтеглен от гарата.

Причините за инцидента се разследват.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени