Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво стои зад пожеланието: „Приятен полет”

Снимка: БГНЕС

Лято... Време за дългоочакваната ваканция да посетите най-после страната, за която толкова сте мечтали. Или да се видите с близки и приятели. Всъщност, вашето пътуване на практика вече е започнало, макар все още да сте на твърда земя, казват специалистите от Комисията за защита на потребителите. Улисани в подготовка на пътуването, хората често са склонни да „хвърчат в облаците”. Сайтовете са пълни с примамливи предложения за атрактивни дестинации, изгодни цени и билети. И бъдещите пасажери забравят за „твърдата почва”. От мига, в който човек започва планирането на полета, той трябва да обръща внимание и на дребните, но изключително важни детайли. Тъкмо те могат да се окажат с ключова роля при спазване на правата му, когато пътува със самолет по международни направления, напомнят специалистите.   
Това лято Комисията за защита на потребителите и Европейският потребителски център в България организираха приемни за гражданите в различни градове и курортни места. Не забравяйте, че винаги може да се провери доколко са надеждни авиокомпанията или туроператорът. Не пропускайте предварително да направите и справка кои авиопревозвачи са в забранителния списък за летене във въздушното пространство на Европейския съюз, особено ако полетът трябва да ви отведе до други континенти.  

На какво още непременно трябва да обърнем внимание, за да бъдат спазени правата ни на европейски потребители? Чуйте интервюто с Габриела Руменова от Комисията за защита на потребителите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна