Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прожекция на филма "Еверест" събира средства за опазването на Национален парк "Пирин"

Филмът "Еверест", който разказва за едно от най-смъртоносните събития в историята на Хималайския първенец, ще бъде излъчен на благотворителна прожекция в София.

Лентата събира средства, предназначени за опазването на Национален парк "Пирин", а прожекцията е тази сряда от 20 часа на булевард "Александър Стамболийски" 101.  Билетите вече са в продажба.

Връзката между Еверест и Пирин е, че върховете и на двете планини са обект на много засилен туристически интерес, който много често при лошо планиране води до изключителни последствия като замърсяване и увреждане на изключително красивата и дива природа, заяви зa “Хоризонт” в предаването “Хоризонт до обед“ Александър Дунчев, експерт във WWF България, част от Световния фонд за дивата природа.

Нашата организация работи в момента като представител на гражданското общество, взимащ отношение по плановете за управление, които държавата изготвя за няколко милиона лева, за Национален парк "Пирин", за Национален парк "Рила" и за Природен парк "Витоша", поясни още Дунчев.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна