Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Русев и Павел Балев застават на една сцена за българската публика

На 30 октомври в столичната зала „България” двама от най-успешните български музиканти в света Павел Балев и Светлин Русев ще се появят на една сцена. 


Светлин Русев – артистичен съветник на Софийската филхармония, концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Френското национално радио, професор по цигулка в Националната консерватория в Париж. Павел Балев е сред най-предпочитаните европейски диригенти. Той е работил със световната цигуларка Ан-Софи Мутер и с оперните звезди Едита Груберова, Красимира Стоянова, Веселина Кацарова, Ана Нетребко.

Великолепните музиканти ще изпълнят заедно със Софийската филхармония „Исторически сцени” и Концерт за цигулка и оркестър на Ян Сибелиус и Симфония №4 „Неунищожимата” от Карл Нилсен.

Винаги съм изключително щастлив да свиря на българска сцена, каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ цигуларят Светлин Русев:

Това е особена и висока отговорност. Винаги е предизвикателно, защото хората ме очакват и ме познават. Откликват винаги изключително горещо на това, което им представям. Винаги очаквам с нетърпение следващото идване.

Разговорът със Светлин Русев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна