Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" на полуфинал в турнира за Купата на България по футбол

Снимка: БГНЕС



С попаденията  на Арсеньо Нунеш в 101-вата и на два пъти на Кирил Десподов в 109-ата и в 112-ата минута на продълженията "Литекс" се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България по футбол, след като победи "Левски" с 3:0. Редовното време завърши наравно 0:0.

Домакините останаха с 10 души след 64-тата минута, когато с директен червен картон беше изгонен Елтон. В 32-рата минута заради засада беше отменен гол на Владимир Гаджев. Петима полицаи са ранени при сблъсъци между органите на реда и привържениците на "Левски" след края на мача.

До момента футболистите на "Левски" никога не са успявали да елиминират "Литекс", когато победителят се определя в един мач, а те са гости в Ловеч.

Люпко Петрович, старши треньор на "Литекс":

Различно е, когато играхме 15 минути с човек повече срещу "Лудогорец" и сега 45 минути с човек по-малко срещу "Левски". За мен това е най-трудният мач, който съм водил в живота. Дори и финалът за Купата на европейските шампиони ("Цървена звезда" - "Олимпик" (Марсилия) през 1991 година, в който Звезда победи, а Люпко Петрович бе треньор на сръбския отбор - бел. на авт.) не бе толкова драматичен. Победихме добър отбор, голям клуб. Това може от 10 пъти да се случи един път. Това бе невероятна борба. Моите момчета са наистина герои, поздравявам ги. Малкият вкара два гола, но игра и в защита. Асприля също. 

Стойчо Стоев, старши треньор на "Левски":

Голът, който ни вкараха, повлия на случилото се. Предупредих ги, но не бяхме подготвени, което не говори добре за нас. Съдийството обаче беше отвратително. Голът на Гаджев беше редовен, а за втората ситуация имам сериозни съмнения. Има правила, които са измислени отдавна и трябва да се спазват. Нямаме сериозни опции и заради това бях принуден да пусна Гаджев и Бедоя като нападатели, които си сменят местата. Може би ни се получи, но проблемът си остава във фаза атака. Създадохме положения, но не успяхме да ги реализираме. Не мога обаче да кажа, че не съм доволен от отбора до първия гол. Нямаме нужните качества в предни позиции, за да решаваме мачовете. Всеки отбор си има футболисти в атака, които могат да наклонят везните към собствения им отбор с едно отиграване. Ние нямаме, това е истината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна