Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багдасаров: Няма да се стигне до нови избори за общински съветници в Кърджали

Случващото се в местния парламент е резултат на вътрешно противоборство и няма връзка с трусовете в ДПС

Милко Багдасаров
Снимка: БГНЕС

Третият пореден опит за избор на председател на Общинския съвет в Кърджали се увенча отново с неуспех. Вече втори месец след местните избори Кърджали остава единственият областен град без избран председател. Това се случва, въпреки че ДПС спечели изборите за кмет и има мнозинство от 24 съветници в 41-местния Общински съвет. До тази ситуация се стигна заради натиска от централата на ДПС над десетте съветници, влезли с преференции, да освободят местата за посочените от ръководството хора.

Няма да се стигне до нови избори за общински съветници в Кърджали, защото в момента Общинският съвет работи, дори и без председател, прогнозира в предаването "Преди всички" общинският съветник от БСП Милко Багдасаров.

Според него случващото се в момента в местния парламент е резултат на вътрешно противоборство и не може да се търси връзка с трусовете в ДПС. Той коментира още:

Всяко едно ръководство – политическо, икономическо, което е в ръцете на ДПС, стои наистина на едната страна, не може да се каже, че има разделение, но самите хора са объркани. Местан е местен човек, който е излязъл от тук, има своето влияние, Бахри Юмер е вече 25 години областен лидер на организацията в Кърджали. Има периметър, който няма как да не окаже влияние в по-нататъшните събития, които ще се случат, макар че за сега всички кметове, заместници, общински съветници, всички, които са свързани по някакъв начин с политиката на ДПС, са на страната на Доган.

Според него в ДПС нещата са се сменили чисто организационно, но в рамките на цялото движение няма промяна:

Те си останаха партията, която си ръководи и си управлява на базата на силовия подход, с обръчите от фирми, с недопускане на възможните начини за партниране с който и да било, така че...

Интервюто с Милко Багдасаров чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна