Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" (Марсилия) на 1/16 финал за Купата на Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Олимпик" (Марсилия) елиминира домакина "Каен" с 3:1 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/16 финалите на турнира за купата на Франция по футбол.

Рекордното време и продълженията завършиха без голова, а в герой за гостите в изцяло елитния сблъсък се превърна вратарят Стийв Манданда, който отрази три 11-метрови наказателни удари на Жулиен Фере, Сиам Бен Юсеф и Венсан Беса.

Тимът от Марсилия игра почти час с човек по-малко, след като Карим Рекик получи червен картон след грубо нарушение срещу нападателя на домакините Анди Делорт.

В друг мач от 1/32-финалите на надпреварата "Монако" разгроми гостуващия седмодивизионен "Сен-Жан Болю" с 10:2 и за първи път в историята си вкара двуцифрено число голове в официален мач.

Ласина Траоре вкара четири гола през първото полувреме, но на почивката получи червен картон заедно с играча на съперника Ян Мариоти заради спречкване между двамата по пътя към съблекалните. Фабиньо добави два гола от дузпи, а Жоао Моутиньо се отличи с три асистенции.

"Монако" обаче не успя да подобри рекорда си за най-изразителна победа, който е 9:0, постигнат два пъти - срещу "Бордо" през 1986 в Лига 1 и срещу "Монтелимар" през 1973 година в Лига 2.   
   

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени