Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окончателно: "Литекс" аут от "А" футболната ни група

Борислав Михайлов за решенията на Изпълкома на БФС
Снимка: БГНЕС


Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) отказа да вземе решение за "Литекс", като по този начин потвърди решенията на Дисциплинарната и на Апелативната комисия на централата за изваждането на ловчанлии от "А" група.

Изпълкомът на БФС отказа да вземe решение за "Литекс". Моето мнение е, че не трябва да решаваме шампиона на България в стаите на футболната цeнтрала, заяви на излизане от заседанието един от членовете на Изпълкома Наско Сираков.

Президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов обяви, че съществува идея за преструктурирането на "А" група и създаването на "Суперлига" или Висша лига" с 12 или 14 отбора в нея. Михайлов също така заяви, че "Литекс" ще може да вземе участие в "Б" група от следващия сезон.

Ще направим кръгла или четвъртита маса с всички заинтересувани. Ще бъде и министърът. Има идея за създаване на Суперлига или Висша лига. Ще има идея да стане една група от 12 или от 14 отбора, стига да е законно. Ще участват клубове, които могат да покрият определени критерии. "Литекс" ще играе в "Б" група. Отборът ще продължи участието си за Купата на България. Всички от Изпълкома бяхме радетели "оранжевите" да останат в "А" група и затова назначихме специална комисия. Специалистите ни заявиха, че това няма как да стане. Няма как да нарушаваме собствените си правила, заяви президентът на футболната ни централа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна