Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова: Шансовете ни не са много големи

Цветана Пиронкова: Шансовете ни не са много големи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако трябва да сме реалисти, шансовете ни не са много големи. Както всяка година, отборите, срещу които ще играем, са доста сериозни. Разбира се, ще дадем най-доброто, на което сме способни и мисля, че оставане в групата ще е един добър резултат, но се борим и за нещо повече, разбира се, това сподели Цветана Пиронкова при заминаването на отбора ни за „Фед къп“ за Израел за участие в група I на зона Европа/Африка.

В нашата група най-трудният отбор е Белгия. Всичките им състезателки, които видях, се представят много добре. Началото на новия сезон също им беше добро, те са най-сериозният отбор в нашата група. Дали отборният ни дух е на високо ниво? Да, наистина е така. Ние вече доста години играем заедно в този състав. Познаваме се много добре и се разбираме много добре в отбора, добави първата ни ракета.

Пиронкова коментира решението на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров да се участва на започващия днес турнир от ATP "София Оупън" в зала "Арена Армеец".

Не мога да говоря от името на Григор, разбира се. Не мога и да го критикувам. Не знам каква е ситуацията с него и защо е предпочел да не участва на този турнир. Разбира се, всички са разочаровани, всички искаха да го видят, щеше да бъде хубаво, ако беше дошъл в България, за да играе на този турнир, но в крайна сметка, явно така е преценил. По принцип програмата се прави в началото на годината, но във всеки един момент може да се направят промени. Пак казвам, решението си е негово, коментира пловдивчанката.

Това е един доста чакан турнир. Вече има много фенове на тениса в България и предполагам, че те се радват, че ще могат да видят много от добрите състезатели в мъжкия тенис, след като вече имахме и голям женски турнир у нас. Двамата ни състезатели са от пловдивския регион, така че ги познавам доста добре. С Мико (Димитър Кузманов) даже тренираме доста често. Много искам той да се представи добре, защото е изключително отдаден на играта, страхотен професионалист и наистина го заслужава. Същото важи и за Сашо (Александър Лазов). Пожелавам им успех, дано наистина се представят добре. Подкрепата на родната публика е нещо наситина специално и всеки от нас се радва да го изпита. Но има и моменти, когато би могло да бъде стресиращо, ако не се намираш в много добра форма, продължи най-силната ни тенисистка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна