Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефросина Ангелова: Освободих Мария Матева, националният отбор е с обновен състав

Ефросина Ангелова: Освободих Мария Матева, националният отбор е с обновен състав
Снимка: БФХГ

Главният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика – индивидуално Ефросина Ангелова е освободила от 1-ви февруари от състава втората ни по сила гимнастичка Мария Матева. Причината е влошеното здравословно състояние на състезателката и невъзможността й да понесе високите натоварвания. След освобождаването на Матева в състава на държавния ни тим при жените влизат девойките Боряна Калейн и Мадлен Радуканова.

Мария Матева е освободена по здравословни причини от националния отбор, считано от 1-ви февруари. Смятам, че е необходимо да се вземат спешни мерки за нейното здраве. Много й е трудно в момента да издържа на натоварванията, които са само в началото. Предстои ни европейско първенство и изискванията ми ще стават все по-големи. Не смятам, че с нейната контузия тя ще може да ги издържи, това заяви специално за „Хоризонт“ Ефросина Ангелова.

В момента гимнастичките ни се готвят за първото голямо състезание за сезона - Гран При на Москва. В руската столица ще ни представят Невяна Владинова и Ерика Зафирова при индивидуалистките, както и ансамбълът.

На този етап смятам, че момичетата са в една добра форма. Доволна съм, че нямаме сериозни контузии. Стартираме вече за четвърта година в състезанието за Гран При на Москва, едно състезание, което само по себе си не е чак толкова отговорно, защото не е част от световните купи. Винаги там може да си сверим часовника с рускините, да чуем оценката за новите композиции, за да имаме време да реагираме, ако трябва да направим промени. Тази година за едната композиция отново се възползвахме от услугите на Георги Андреев. Втора с обръчи и бухалки е по музика от филма "Матрицата", но подбрахме части, които не са чак толкова популярни. Стана една доста въздействаща композиция, сподели наставникът на ансамбъла Ина Ананиева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна