Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Колев-Босия: Годишно у нас се продават около 15 хиляди шофьорски книжки

Снимка: БГНЕС

Продажбата на шофьорски книжки е масова и безконтролна, за това алармираха пред "Хоризонт" автоинструкторът Митко Трайков от Стара Загора и Николай Колев-Босия.

Описвайки схемата на продажба на шофьорски книжки, Трайков обясни, че всичко започва от инструкторите, които определят цената и правят връзката с изпитвачите. За Стара Загора цената на шофьорската книжка се движи около 1300 лв. За различните региони цената е различна, обясни още Трайков:

Винаги са се продавали книжки. И по времето на социализма, но тогава беше любителска работа. От седем-осем години това стана организирано и масово, под чадъра на политически партии.

Новобогаташите подаряват книжки на синовете и дъщерите си за тяхната 18-а годишнина заедно с ключовете от колата, разказа още Трайков. По думите му, схемата работи, защото мафията си има държава.

При продажба на около 15 хиляди книжки за една година и средна цена за страната 3 хиляди лева, средногодишно това прави около 40-45 милиона лева, пресметна Николай Колев-Босия, който има в гражданския си актив подадени сигнали за продажбата на шофьорски книжки до компетентните органи. Според него в изпълнителната власт, както и в съдебната, всички са наясно какво става и как става, а част от сумите се вливат в партийните каси.

Двете мнения по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна