Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров не успя да стигне до финал в Делрей Бийч

Григор Димитров не успя да стигне до финал в Делрей Бийч
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров приключи участието си в тенис турнира в Делрей Бийч (САЩ) с награден фонд 514 065 хиляди долара. Първата ни ракета не достигна до финала на надпреварата, след като не успя да преодолее представителя на домакините Раджийв Рам (САЩ) и отстъпи с 4:6, 3:6.

24-годишният хасковлия допусна пробив още в първия гейм, след което 89-ият в световната ранглиста Рам сервираше стабилно и не даде нито една възможност на българина за пробив. Във втората част американецът дръпна с 3:1, след което реализира нов пробив в деветия гейм, за да триумфира за четвърти път в четири мача срещу Димитров.

Ретурите му бяха много добри и с тях той често ме поставяше в неудобна позиция. Аз не успях да покажа нищо в този мач, но и това се случва понякога. Гледам напред. Идва нова седмица, коментира 28-ият в света българин след двубоя.

Рам действаше много агресивно и често излизаше на мрежата. Подаването му също вървеше, като той спечели 28 от разиграни 43 точки при собствен сервис.

Бях спокоен в началото. Имах план на игра и всичко се получи. Димитров опита да направи корекции, но мисля, че аз играх доста добре през целия мач. Исках  да атакувам възможно най-много. Нямах желание за тичам наляво-надясно, за да гоня форхенда му, коментира Рам.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна