Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" се изравни с лидера в Италия

"Наполи" победи "Киево" с 3:1 и се изравни с лидера в класирането "Ювентус"
Снимка: БГНЕС

"Наполи" победи с 3:1 гостуващия "Киево" в среща от 28-ия кръг на футболното първенство на Италия и временно се изравни в класирането с лидера "Ювентус", който в неделя гостува на "Аталанта". Възпитаниците на Маурицио Сари прекъснаха серията си от пет мача без победа във всички турнири и записаха 18-и успех за сезона в Серия А. "Ювентус" и "Наполи" имат по 61 точки, но шампионите са с мач по-малко. "Киево" е на 11-а позиция с 34 точки.

Отборът на "Киево" изненадващо откри резултата още във втората минута. Никола Ригони отне топката от Влад Кирикеш и с мощен удар от дъгата на наказателното поле прати топката над Пепе Рейна. "Наполи" изравни само четири минути по-късно. Фаузи Гулам подаде на Гонсало Игуаин, който не сбърка от близка дистанция с 26-ия си гол от началото на сезона. Седем минути преди почивката Кирикеш направи пълен обрат за "Наполи", след като се разписа с глава след отлично центриране на Жоржиньо. В 70-та минута Хосе Кайехон офорими крайното 3:1 за домакините.

В друга среща от кръга "Сампдория" победи като гост последния в класирането "Верона" с 3:0 с попадения на Роберто Сориано, Антонио Касано и Лазарос Христодулопулос до 30-та минута. Така "Сампдория" записа втора поредна победа и се изкачи на 13-то място с 31 точки. "Верона" остава на последното 20-то място с актив от 18 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна