Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Атанасов: Ще работим за създаване на широк антикорупционен съюз, който да поиска властта

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

ДСБ ще  работи за създаването на широк антикорупционен съюз, който да поиска властта, заяви на брифинг заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов в Благоевград, като уточни, че партията няма да напуска Реформаторския блок, който или ще излезе в опозиция, или ще се разпадне.

Ще работим от за създаване на широк антикорупционен съюз, който да поиска властта, подчерта Атанасов след като отправи критика към медиите, че не са отразили коректно важните решения на националното събрание на  ДСБ в неделя и самокритика, че може би не са ги изрекли разбираемо.

ДСБ няма да напусне Реформаторския блок, категоричен беше Атанасов, като очерта два сценария за бъдещето му:
Виждам така някаква младежка наивност в това желание да се удържи този формат. Според мен няма дълго да бъде удържан, но сме длъжни да направим това усилие заради избирателите си. Реформаторският блок като членска маса ще застане в новия съюз, убеден съм в това.

За нас основен проблем на българската държава днес е посъвместната корупция,
мотивира новия курс на партията заместник- председателят на ДСБ.

В момента  България се управлява от  Бойко Борисов и групировката на Ахмед Доган,  допълни Атанасов:
Борисов хареса модела на Доган за разпределението на порциите между обръчите от фирми, създадоха обща симбиоза и по този начин функционира бизнесът в страната - разпределят се порциите само между много тесен кръг от фирми, които монополизират бизнеса в определени сфери  и само тези фирми получават обществени поръчки .

Ако няма предсрочни парламентарни избори,този съюз трябва да се яви на президентски избори, отговори заместник-председателят на ДСБ на въпрос кога ще бъде  легитимиран новият политически проект , обявен като антикорупционен съюз. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна