Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова отпадна на полуфиналите в Сан Антонио

Цветана Пиронкова
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира по тенис в Сан Антонио на полуфинала, където отпадна от японката Мисаки Дои с 4:6, 6:2, 4:6.

Постижението тук почти сигурно означава връщане на 29-годишната пловдивчанка в топ 100 на световната женска ранглиста, а тя добавя и 57 точки за Световната ранглиста.

В другата полуфинална среща германката Анна-Лена Фридзам победи представителката на домакините Алисън Ризке с 6:3, 7:6 (4).

  Пиронкова се бори 2 часа и 14 минути, но в крайна сметка изпусна двата момента в мача, в които можеше да си гарантира победата. Тя повече с 2:0 гейма на старта, но допусна изравняване и дори да загуби с 4:6, инкасирайки нов пробив при 3:4.

Във втория сет българката имаше превъзходство от самото начало и поведе с 4:1, след което даде още един гейм при сервис на противничката си, за да вземе частта с 6:2.

В третия и решителен сет, който се забави с 5 минути заради таймтаут на японката, Цветана беше доста инертна на старта и трудно намери ритъм дори при връщането и това даде резултат- бързо 0:3.

Нашата тенисистка върна един пробив за 2:3, но в седмия гейм на частта, който се оказа решаващ, успехът бе за Дои и тя реално си свърши работата- 5:2. Връщането до 4:5 след нов пробив от страна на Пиронкова по-скоро беше отчаян щурм, не довел до обрат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна