Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" направи 1:1 с "Лацио" у дома

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан", който се намира на 6-о място в Серия А, завърши 1:1 с "Лацио" на собствен терен в мач от 30-ия кръг, който най-добре отразява ситуацията при росонерите в момента.

Гостите от "Лацио" откриха резултата в 9-ата минута чрез Марко Пароло, който се разписа с глава, засичайки прецизно подаване на Лукас Билия. А 6 минути по-късно Карлос Бака изравни за "Милан". За колумбиеца това беше край на сушата от четири мача без попадение.

Статистиката показа, че 45 процента от головете във вратата на "Милан" падат от статични положения, а Марко Пароло отбеляза едва второто си попадение през сезона, като предишното е преди 18 кръга.

И двата отбора имаха амбиции да се преборят за място в Европа, но след този резултат изоставането на "Милан" от 5-ия "Фиорентина" вече е 6 точки, а за "Лацио" то е 13. "Милан" има само една победа за първенство в последните 4 мача, а днес не се възползва и от червения картон на Сенад Лулич, който остави лациалите 10 на терена в 83-тата минута.

Джакомо Бонавентура може да бъде посочен като най-голям грешник за "Милан", след като опропасти серия от шансове, но пък младокът на вратата им Джанлуиджи Донарума се представи отлично в няколко ситуации и доказа, че заслужава мястото си в младежкия национален отбор на страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна