Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Русев – за миналото, настоящето и мечтите...

БНР Новини
Снимка: БГНЕС
В петъчната музикална вечер ще излъчим интервю с великолепен млад български музикант. Отличителните му качества? Изключително прецизен и задълбочен музикант, талантлив и упорит, скромен и земен, винаги кипящ от енергия и идеи и просто... много симпатичен! От години Светлин живее във Франция, но не спира да се връща към корените си и да милее за България. Напоследък името му все по-често фигурира в концертните афиши у нас – не че досега е липсвало, но покрай новата роля на артистичен съветник на Софийската филхармония ангажиментите му в родината зачестиха.
На 21 април Светлин Русев ще гостува на Софийската филхармония заедно с виолончелиста Франсоа Салк и пианстиката Йоръм Сон. На 28 май ще свири за първи път в камерна двойка с Евгени Божанов на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща”.
На 15 юни ще го видим отново на софийска сцена под палката на диригента Хория Андрееску. А на 15 април от 19.30 часа можете да чуете някои от най-хубавите му записи в предаването „Музикалните вечери” на програма „Христо Ботев“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна