Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа загуба за "Ювентус" от 6 месеца, "Наполи" и "Рома" продължават битката за второто място

Игуаин вкара поредния си гол за "Наполи" при успеха над "Торино" с 2:1
Снимка: БГНЕС

Шампионът "Ювентус" загуби с 1:2 при гостуването си на изпадналия във втора дивизия "Верона" в мач от 37-ия кръг на италианското първенство, игран пред близо 20 хиляди зрители. Опитният Лука Тони от дузпа и Федерико Вивиани във всяко от двете полувремена донесоха успеха на домакините. Грандът от Торино игра без голяма част от титулярите си и в 37-та минута удар на Тони срещна гредата на вратата, пазена от Нето. Четири минути след това Пауло Дибала изведе Симоне Дзадза на голова позиция, но нападателят стреля неточно. Две минути преди края на първата част Ерос Пизано беше фаулиран в наказателното поле от Алекс Сандро и бившият италиански национал Лука Тони даде аванс в полза на домакините с точния си удар от бялата точка. В 55-та минута Артур Йоница центрира към Вивиани, който със силен шут покачи резултата на 2:0. В последните секунди на срещата Алекс Сандро от гостите получи втори жълт и съответно червен картон. По-активната игра на гостите даде резултат и те достигнаха до почетен гол от дузпа в добавеното време. Точен от бялата точка за крайното 2:1 беше Пауло Дибала. Ювентус има 88 точки на върха в класирането кръг преди края, докато Верона вече изпадна от Серия А. Отборът е на последното 20-о място с едва 28 точки.

В друга среща от този кръг "Наполи" победи с 2:1 като гост срещу "Торино". "Небесносините" вкараха два гола в първата половина на първото полувреме и до голяма степен решиха крайния изход от двубоя. Още в 4-та минута Гонсало Игуаин стреля силно към вратата на домакините, но Даниеле Падели изби удара му. В 12-та минута неаполитанците направиха бърза контраатака и Марек Хамшик подаде към Игуаин, който с удар по земя до гредата откри резултата. Само 8 минути по-късно Хосе Кайехон на празна врата след центриране на Хамшик реализира нов гол във вратата на "Торино". В 61-та минута Игуаин шутира неточно към вратата на противника, а само 5 минути след това Бруно Перес се разписа с прехвърлящ удар след пас на Джузепе Вивес и намали аванса за "Наполи".

В класирането "Наполи" е на второто място с актив от 79 точки, а третия "Рома" има 77. В последния кръг неаполитанците са домакини на изпадналия вече "Фрозиноне", докато римляните имат тежко гостуването на "Милан".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна